Face a Book

Stiti cum apar asa meteorico-ciclico-relativo-frecvento-recurent anumite teme de discutie in cercurile, grupurile sau clacile de care apartinem voluntar sau intamplator? Subiecte de astea care se autoincarca de o anumita gravitate care ne propulseaza pe noi la un statut de initiati in "ezoterismul chintesentei lucrurilor" doar pentru ca avem o parere sustinuta de argumente solide, acceptabile, nefodate, aberante sau cretinoide pe principiul al' mai "incotestabil": am o parere si o zic. De ce? Pentru ca pot!
Preambulul asta total (ne)interesant a "vazut lumina tastelor" pentru o discutie de mare angajament pe care am surprins-o, urmarit-o si balmat-o cu un melanj sentimental de amaraciune, intrigare, manie si speranta. Small talk-ul era intretinut sau intretinea doua doamne rasate care sedeau in fata mea in RATB. Pe scurt, amandoua nu numai ca sustineau ca tinerii din ziua de azi nu mai citesc, ci ca noi, viitorul tarii, lumii, omenirii si probabil a tot ce va avea sa vina, suntem de o superficialitate execrabila daca nu abominabila.
Oare chiar asa e? Tinerii nu mai au in ei microbul lecturii? Nu mai tanjesc dupa fiorul accesului la lumi fie inaccesibile, fie frivole, fie siropoase, fie indraznete, fie magice, fie... Ei nu au nevoie de doza recomandata de livresc? In momentul ala prima reactie a fost sa fac rapid un inventar al pritenenilor care contrazic cele de mai sus si m-am linistit. Cum in fiecare oranduire grandioasa ce se vrea a fi societate exista aranjamentul ala piramidal, acea ierarhie mai mult decat necesara functionarii deficitare sau sanatoase a ei, asa o sa existe intotdeauna o nisa, un segment care isi vede cumintel sau rebel de ale lui. Problema aici e ca daca nisa ramane nisa, iar nisa se ingusteaza si in ale cititului, discutiile doamnelor rasate de mai sus ar putea capata legitimitate...Si asta ar fi al dracu' de trist!
Ce e de facut? Pai nimic mai simplu...pune bah mana pe o carte si citeste! S-ar putea chiar sa capeti o dependenta voluptoasa...

PS: Celor care s-au recunoscut in categoria "am microbul lecturii, tanjesc dupa fiorul accesului la lumi inaccesibile, frivole, siropoase, indraznete, magice..., am nevoie de doza recomandata de livresc" le recomand concursul "Face a book/Confrunta-te cu o carte". Citesti, scrii o recenzie la orice produs de pe site-ul www.libhumanitas.ro , o postezi pe site sau pe blogul tau (in cazul asta tre' sa pui coperta cartii pe blog si sa faci trimitere la link-ul la care se gaseste cartea pe site si sa te inscrii concurs@libhumanitas.ro) si poti sa castigi iPod-uri nano si multe audiobook-uri in format electronic (mp3). Pentru mai multe detalii, intrati si cititi regulamentul la http://www.libhumanitas.ro/face-a-book-regulamentul-concursului/.
So, face a book, face the world inside it, face the feelings it gives you, face...yourself and write about it!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Barbatii inteligenti sunt tot barbati, iar barbatii sunt....

Femeie, nu fi barbat!

Nichita...mare autoare...